Fisk - och skaldjursgryta.

4 portioner.
300 g fiskfilé, skär i mindre bitar
salt & peppar
400 g potatis, skala, skär i mindre bitar
1 litet fänkålshuvud, skär i mindre bitar
1 gul lök, hackas
smör till stekning
½ dl vitt vin
7 dl fiskbuljong
1 tsk curry
1 kg blåmusslor, tvättas noga
125 g gröna ärtor
Hetta upp en klick smör i en gryta och fräs grönsakerna med curry lite lätt, 3 - 4 minuter under omrörning. Tillsätt vin, potatis och buljong. Låt koka under lock i cirka 15 minuter. Lägg musslorna i grytan och lägg på locket, koka kraftigt i 4 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Lägg i fisken och lägg på locket. Stäng av värmen och låt stå i 6 minuter. Salta & peppra. Blanda varsamt ned ärtorna. Servera med ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback