Grillad kyckling med chimichurri och gräddstuvad potatis.


Chimichurri är en argentinsk sås med örtkryddor, vitlök och lime. Passar till fågel, fisk, nöt - och fläskkött. Gör gärna såsen 2 dagar innan du ska äta den så blir den som godast.
4 portioner.
 
500 g utbankad kyckling
 
SÅS:
1 kruka persilja, hackas fint
1 kruka koriander, hackas fint
2 msk oregano, finskuren
6 klyftor vitlök, finhackas
½ grön paprika, hackas fint
2 sticklökar, hackas fint
1,5 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad limejuice
 
STUVAD POTATIS:
600 g färskpotatis
1 dl grädde
100 g färskost
2 dl riven parmesanost
 
Koka potatisen och låt den svalna. Blanda ihop allt till chimichurri såsen och låt den stå i kylen, gärna 2 dagar. Salta och peppra kycklingen, gnid in den med olivolja och grilla . Det går fort att grilla den när den är utbankad. Stek de kokta potatisarna i olja och salta samtidigt, när de fått lite färg sänker du värmen och slår på grädden. Låt grädden koka upp och slå på färskosten. Blanda runt och slå av värmen. Vänd ned parmesanost och strö på svartpeppar. Slå chimichurrin på den varma kycklingen och servera med potatisen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0