Mandeltårta med kolakräm.

En god tårta.
Botten:
200 g sötmandel, finhacka
1½ dl strösocker
3 ägg
Fyllning:
1½ dl karamelliserad mjölk eller kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde, vispa
finrivet skal av ½ citron
1 liter färska jordgubbar
25 g mörk choklad, hyvla
Ugn 175 grader. Klipp till ett runt bakplåtspapper och täck botten på en springform, cirka 21 cm diameter. Smörj papperet med smör och även 2 cm upp på kanten. Kör sötmandel i matberedare ( spara lite till att strö runt den smorda kanten ) och blanda sedan i socker och ägg och kör ytterligare en kort stund. Strö lite av mandelhacket runt den smorda kanten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 - 25 minuter. Låt kallna i formen innan du tar loss den. Om du väljer att koka kondenserad mjölk så lägger du den oöppnade burken i en kastrull med vatten och kokar 1 - 2 timmar och sen har du en god kola kräm. Köper du den karamelliserade så brer du den direkt på mandelbotten. Tillsätt citronskal i den vispade grädden och bre ut på kolakrämen. Garnera med jordgubbar och mörk choklad.
Kommentarer
Trackback