Sotad skreitorsk med ljummen sallad med räkor och pepparrot.

 
En god, enkel och kalorisnål fiskrätt. Du kan göra den med vilken vit fisk som helst och även servera den med potatis, pasta eller ris. Om du rimmar fisken ( vilket du inte behöver göra ) så blir den fastare i köttet.
 
4 portioner.
4 bitar torsk a 160 g, rimmad, strö på salt i 15 minuter och torka av den sedan
2 romansallad eller annan sallad
3 kokta ägg
1 paket sockerärtor, finstrimlas
2 dl smetana eller kvarg
2 msk pepparrot, rivs
100 g räkor
100 g smält smör
1 citron
1 knippe dill
rapsolja
salt & peppar
 
Börja med att rimma torsken. Sota sedan fisken. När du sotar fisk ska du ha hög värme och inget eller lite fett. Sota helst i gjutjärnspanna, först med skinnsidan nedåt och sen på andra sidan. Bitarna ska få fin färg. Dra ned värmen och låt torskbitarna vara kvar i pannan 5 minuter.
Lägg upp salladen snyggt på ett fat. Lägg sockerärtorna i rapsolja med lite salt och citronsaft. Lägg dem på salladsbladen. Dela äggen grovt och fördela dem över salladen. Klicka ut smetana och riv över lite pepparrot. Sprid ut räkorna på salladsfatet. Lägg på fisken och droppa över lite smält smör. Garnera med dillvippor och kanske lite citronskal.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0