Vårsallad med snabbmarinerade räkor och mango.

 
En krispig sallad med både salta och söta smaker. Passar även utmärkt att servera i små glas på en buffé.
4 personer.
 
1 kilo räkor med skal
1 gurka, hyvla remsor med osthyvel
½ tsk salt
1 stor mango, skär i bitar
2 avokado, skär i bitar
1 salladslök, skär i tunna skivor
150 g blandsallad
100 g böngroddar
2 msk sesamfrön, rosta i en panna
 
Marinad:
1 röd chili, finhacka
1 dl japansk soja
2 msk pressad limesaft
2 tsk riven ingefära
2 msk rapsolja
1½ tsk strösocker
½ tsk sesamolja
 
Skala räkorna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i räkorna. Blanda gurkan med saltet och lägg i ett durkslag så att vätskan kan rinna av. Fördela blandsalladen på tallrikar, lägg på mango, avokado, gurka och böngroddar. Toppa med räkorna och häll över marinaden. Strö över sesamfrön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0