Köttfärs yakiniku med sesamtopp och limesyrad fänkål.

En japansk variant på köttfärssås.
4 portioner.
400 g färs ( nöt, vilt, bland eller veg )
1 liten purjolök, strimlad
2 morötter, strimlade
1,5 dl färdig yakinikusås
0,5 dl rostade sesamfrön
olja till stekning
Limesyrad fänkål:
1 st. fänkål, strimlad
1 st. röd lök, strimlad
1 lime, skal och saft
Lägg fänkålen i kallt vatten och lägg röd löken i vatten i en egen skål. Bryn färsen i olja, ta i purjo och morötter i slutet. Tillsätt yakinikusåsen mot slutet och koka ihop någon minut. Toppa med sesamfrön. Häll bort vattnet från fänkålen och röd löken. Blanda ihop dem och tillsätt saft och skal från lime. Servera med nudlar eller pasta.
Kommentarer
Trackback