Pepparkakscheesecake med vit choklad.
En god cheesecake som passar till jul.
12 - 14 bitar.
BOTTEN:
50 g digestivekex, kam bytas ut mot pepparkakor, krossas
200 g pepparkakor, krossas
80 g smält smör
FYLLNING:
200 g Philadelphia ost
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
GARNERING:
rivet skal av 1 apelsin
pepparkakor
Ugn 200 grader. Blanda pepparkakor, digestivekex med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 7 - 9 minuter. Låt den kallna. Blanda Philadelphia ost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ned i smeten. Bred ut smeten på smulbotten och strö på apelsinskal. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den 20 minuter innan servering och dekorera med pepparkakor.
Kommentarer
Trackback