Torsk med skaldjurssås.

 
Italiensk inspirerad mustig fiskrätt med parmesandoftande mos. Bli inte förskräckt när du ser alla ingredienser och alla  moment, det går rätt snabbt att göra och såsen blev jättegod. Såsen och limesmöret kan du göra i förväg så går det snabbt när det ska serveras. I såsen ska det vara färska blåmusslor med skal, men vi tog musslor på burk. Garnera gärna med någon räka och mussla med skal.
 
4 portioner.
 
4 torskfiléer
2 msk smör
salt & peppar
 
PARMESANMOS:
1 kg mandelpotatis
50 g smör
2 dl mjölk
salt & peppar
½ dl riven parmesanost
 
LIMESMÖR:
rivet skal av 1 lime
100 g smör, rumsvarmt
salt & peppar
 
SÅS:
1 vitlöksklyfta, finhacka
2 bananschalottenlökar, finhacka
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 burk musslor
1 burk krossade tomater
salt & peppar
15 stora räkor
 
PARMESANMOS:  Skala och koka potatisen saltat vatten. Häll av vattnet och lägg i smör och mjölk. Stompa moset eller kör med elvisp så att det blir slätt. Krydda.
 
LIMESMÖR:  Blanda alla ingredienser med en gaffel.
 
TORSKEN:  Krydda och stek dem i frasiga i smör.
 
SKALDJURSSÅS:  Fräs lök och vitlök i olja i 2 minuter. Tillsätt vin och vatten, koka ihop i 5 minuter. Häll i citronsaften och koka på högsta värme i 2 minuter. ( Om du vill ha färska musslor med skal så tillsätter du dem här och kokar i 3 minuter tills de har öppnat sig. Skaka lite på kastrullen under tiden. Ta upp musslorna och häll i de krossade tomaterna och koka i 3 minuter. )  Mixa såsen slät och krydda med salt och peppar. Lägg i musslor på burk och räkor strax innan servering.
 
SERVERING: Lägg moset på botten i en djuptallrik och häll försiktigt såsen runt moset. Lägg fisken på moset och en klick limesmör.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0