Italiensk färsgryta med soltorkade tomater och citron.

 
En god variant på köttfärssås som går att göra vegetarisk.
4 portioner.
 
400 g färs ( nöt, vilt, fågel eller veg )
1 gul lök, hackad, ta även vitlök om du vill eller rostad vitlök
1 dl soltorkade tomater i olja, strimlas
2 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 dl oliver utan kärnor
1 citron rivet skal
svartpeppar & salt
någon ört om du vill också
 
Fräs lök, färs och tomater. Häll på vinet och låt koka in någon minut. Häll på grädde och koka några minuter. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Strö på oliver och persilja. Servera med vad du vill tex pasta, pressad potatis, ris eller bara en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0