Mole poblano sås.

 
En  ganska stark sås som går att använda till lite av varje. Jag har använt den till kyckling tacos och sen har jag gjort en variant på Pullled Pork med denna sås. Jag kryddade Pulled Pork som vanligt men lät det inte stå i kylen i 12 timmar utan direkt in i ugnen och det gick precis lika bra. I slutet av stekning så penslade jag med Mole poblano såsen och det blev en lite annorlunda smak.
8 dl sås.
 
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk smör
1 tsk chiliflakes
½ tsk kanel
½ tsk mald nejlika
½ tsk mald koriander
400 g krossade tomater
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl salta jordnötter
½ dl russin
2 tsk kinesisk soja
75 g mörk choklad
2 msk sesamfrön, torr rostade
 
Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat. Tillsätt alla torra kryddor. Stek under omrörning i 2 minuter. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, jordnötter, russin och soja. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Bryt i chokladen och låt smälta i såsen. Rör om och smaka av med salt. Strö över sesamfrön. Servera tex med kyckling, guacamole och tomatsalsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0