Pasta med kronärtskockor samt svamp och pistagenötsmix.
God vegetarisk pasta med pistagenötspesto.
4 portioner.
400 g bandpasta, kokas
150 g blandad svamp, tex kantareller och Karl-Johan, går bra med torkad
1 schalottenlök, finhackad
300 g kronärtskockor i olja, skär i 4 delar
NÖTMIX:
100 g pistagenötter, kokas i 3 minuter och låt svalna
2 msk rumstempererat vatten
3 msk parmesanost, riven
2 basilikastjälkar
1 liten vitlöksklyfta
skalet av 1 citron
3 msk olivolja
salt & peppar
hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills vätskan kokat in. Hacka några nötter för att använda som garnering. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer utom oljan som tillsätts droppvis. Spara några kronärtskockor till garnering. Blanda pasta, kronärtskockor, svamp och peston i stekpannan. Blanda om ordentligt. Häll upp pastan i skålar och garnera med nötter och kronärtskockor.
Kommentarer
Trackback