Bountykaka.

Jättegod kaka som bakas i långpanna och är även väldigt lätt att göra.
4,5 dl | socker |
4 dl | vetemjöl |
1,5 tsk | vaniljsocker |
3 tsk | bakpulver |
4,5 msk | kakao |
3 st | ägg |
225 gram | smält smör eller margarin |
2,25 dl | kokande vatten |
225 gram | smör eller margarin |
4 dl | florsocker |
2 st | ägg |
0,75 paket | cocos |
1 paket | ljus blockchoklad |
1,5 msk | olja |
Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna därefter smör och vatten.
Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämem och rör ner resten av ing. Låt svalna.Bred över den kalla kakan.
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.
Servera med vispad grädde eller glass.
Kommentarer
Trackback