Jitterbuggar.

 
Jitterbugg är inte bara en dans, utan även klassisk mördegskaka med marängfyllning.
50 kakor.
 
Mördeg 
4,5 dl  vetemjöl                

1 dl  socker         

200 g  smör  

1 äggula   

     

Fyllning   

1-2   äggvitor          

1 dl  socker

 

  Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.  Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.  Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.  Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.                                          

                                    

                          

                               

                          

                          

                           

                               

       

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0