Laxcarpaccio med cheddar och fänkålssallad.

 
6 portioner.
Supergod förrätt som Jörgen och Cattis bjöd på i påsk. Fänkålssalladen passar både till kött och fisk.
 

Ingredienser:

200 g gravad lax

12 st liten fänkål

1 msk rapsolja

1 msk pressad citron

1 12 dl Kvibille cheddar riven

kärnor från 12 st granatäpple

 

Gör så här:

Hyvla fänkålen tunt med t ex en osthyvel eller mandolin. Vispa ihop olja och citronsaft i en bunke. Vänd ner fänkålen och låt den marinera ca 5 min. Vänd ner osten och fördela röran på laxen. Strö över granatäpplekärnorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0