Torsk med pesto och ungsrostade grönsaker.

salt och svartpeppar
citron
250 g cocktailtomater (köp på kvist)
2 rödlökar
vitlök
0,5-1 zucchini
1 röd paprika
rucola
1,5 dl hackade örter, ex oregano och basilika
1,5 dl finriven, löst packad parmesan
1,5 dl solroskärnor
ca 2 dl olivolja
salt och peppar
Skär zucchini och paprika i munsbitar. Dela tomater och klyfta rödlök och vitlök. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar. Salta och peppra torsken. Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken flikar sig. Grovhacka vitlök, solroskärnor, oregano och basilika. Riv parmesanost. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja. Är det svårt att mixa kan du tillsätta lite mer olivolja. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola.