Torsk med pesto och ungsrostade grönsaker.

 
4 portioner.
 
Ugnsbakad torsk med  ett täcke av zucchini, tomat och paprika. Servera med hemgjord, nötfri pesto.
 
600 g  fin torskfilé          

salt och svartpeppar          

citron          

250 g  cocktailtomater (köp på kvist)          

2   rödlökar          

vitlök          

0,5-1   zucchini          

1   röd paprika          

rucola          

1,5 dl  hackade örter, ex oregano och basilika          

1,5 dl  finriven, löst packad parmesan          

1,5 dl  solroskärnor          

ca 2 dl  olivolja          

salt och peppar

 

Skär zucchini och paprika i munsbitar. Dela tomater och klyfta rödlök och vitlök. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar. Salta och peppra torsken. Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills fisken flikar sig.  Grovhacka vitlök, solroskärnor, oregano och basilika. Riv parmesanost.  Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja. Är det svårt att mixa kan du tillsätta lite mer olivolja. Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola.                          

                                   

                                

                                   

              

                          

            

                                     

                       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0