Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

400 g skalade räkor
12 blad mexikansk koriander
1 gurka
1 morot
2 salladslökar
1 handfull vietnamesisk koriander
1 handfull mynta
1 handfull korianderblad
krispsallad
1 handfull thaibasilika
Dippsås:
3 msk limejuice
2 msk strösocker
1 dl vatten,
2,5 msk fisksås (helst vietnamesisk)
1 klyfta vitlök
1-2 små röda chilifrukter
1 handfull korianderblad
1 handfull mynt
Blanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och kryddigt. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering.
Finhacka gurka, morot och salladslök. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Fyll rispapperet med korianderblad. Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika. Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.