Fisk i foliepaket.

Vitlöksdoftande torsk med tomat, lök och fänkål i foliepaket på grillen. Ett gott och enkelt sätt att lyckas med grillad fisk. Det går lika bara med annan vit fisk eller lax.
4 portioner.
800 g torsk, i 4 bitar
1 stor knippe gräslök
2 tomater, skiva tunt
1 liten fänkål, skiva tunt
4 salladslökar, skiva tunt
20 kalamata oliver utan kärnor, hacka grovt
1 citron
100 g smör
1 klyfta vitlök, riven
0,5 dl persilja, finhackad
salt & peppar
nykokt färsk potatis
grillfolie
Blanda ihop ett vitlökssmör av smör, vitlök och persilja.
Gör 4 båtar av grillfolie. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, tomater, fänkål, salladslök och oliver. Pressa över citron och lägg en rejäl klick vitlökssmör i varje paket. Grilla paketen i max 15 minuter. Kolla gärna tidigare så att fisken inte blir torr. Servera med nykokt potatis.
Kommentarer
Trackback