Lammrostbiff med syrlig örtolja.


Det här blev väldigt gott att grilla.
8 portioner.
 

1,2 kg  lammrostbiff

1 msk  flingsalt

0,5 tsk  svartpeppar

6 dl finhackad oregano

4  finhackade vitlöksklyftor

2  strimlade urkärnade röda chili

pressad saft av 1,5 citron

2 dl  olivolja

 

Krydda köttbitarna med salt och peppar. Blanda oregano, vitlök, chili, citron och olja till en örtvinägrett.Grilla köttbitarna runt om tills de har fin yta och en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Täck köttet med vinägretten och servera direkt eller marinera i kylen och servera kall vid senare tillfälle.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0