Pizzadeg.


En bra pizzadeg som blir smidig och elastisk. Vi använde den när vi gjorde pizzor på bakstenen som vi la på grillen. Degen blir bäst om man jäser den över natten och då tar du hälften av jästen som står i receptet. Vi sprayade vatten på stenen mellan varje pizza.
 Cirka 4 pizzor
 
2½ dl vatten
25 g jäst, hälften om du jäser i kylen över natten
½ dl olivolja
½ tsk salt
6½ dl vetemjöl, gärna special
 
Värm vattnet till 37 grader. Smula ned jästen i en skål och tillsätt vattnet, rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda för hand i 10 minuter. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter. Forma till bollar och låt vila i 5 minuter. Kavla ut till pizzor och pensla med olja.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0