Rabarberkaka i stekpanna.

1 ägg
1 ¾ dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 dl filmjölk
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1–2 dl rabarberstjälkar
2 tsk kanel
1–2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.
4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.
5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.