Rabarberkaka i stekpanna.

 
Saftig, mjuk och ljuvligt god kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop till fikat. Om du inte vill gör den i stekpanna går det lika bra med en rund bakform. Du kan utesluta rabarber och ta äpplen istället.
10 bitar.
 

1 ägg

1 ¾ dl strösocker

1 tsk bikarbonat
1 dl filmjölk
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl 

Fyllning
1–2 dl rabarberstjälkar
2 tsk kanel
1–2 msk strösocker
1 msk potatismjöl 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.

4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.

5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0