Cappuccino cheesecake.

175g digestivekex, krossade
85 g smält smör
1 dl starkt kaffe (knappt) alt. 4-5 msk espresso
4 x 250 g mascarpone
4 st. gelatinblad
225 g siktat florsocker
GARNERING:
kakao och riven choklad
1. Lägg ett bakplåtspapper i en rund bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och bred ut på botten av formen.
2. Häll kaffet i en kastrull tillsammans med 125 g mascarpone och värm försiktigt, rör hela tiden tills det börjar bubbla. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
3. Ta kastrullen från plattan, låt gelatinbladen rinna av lite och rör ner dem försiktigt, ett i taget, i smeten. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.
4. Rör resten av mascarponen med florsockret till en slät massa och blanda ner i kaffemixen. Vispa till slät konsistens. Häll smeten i bakformen, jämna till ytan och ställ i kylskåp att stelna, ca 8 timmar.
5. Inför servering, ta kakan ur formen, smula över ett par kex och sikta över lite kakao.