Gnocchi med svamp och ricotta.

    
 
Potatisgnocchi med krämig ricottaost och svamp toppad med knaperstekt pancetta och pecorinoost. Om du inte gillar gnocchi kan du ta någon god pasta istället.
 
4 portioner.
 
800g  färsk potatisgnocchi

300g  svamp, ostronskivling eller annan

200g  pancetta eller bacon

1klyfta  vitlök

1  liten torkad peperoncino (chili)

250g  ricotta

4msk  mjölk

2msk  finhackad persilja

 olivolja

 salt & svartpeppar

1 dl grovriven pecorino

persilja att toppa med

 

                    Ansa svampen och borsta bort allt skräp. Undvik att skölja svampen, men om den är mycket smutsig, skölj snabbt av den i kallt vatten. Torka försiktigt med hushållspapper och skär svampen i ganska stora bitar.   Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i svamp och stek tills all vätska ångat bort. Tillsätt olivolja, vitlök, peperoncino, salt och peppar, låt alltsammans fräsa i ca 8-10 minuter.Rör i ricotta, mjölk och persilja. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Skär pancettan i strimlor och knaperstek den i lite olivolja. Ställ åt sidan.      Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan med svamp. Blanda alltsammans noga. Toppa portionerna med pancetta, lite överströdd persilja och rikligt med grovriven pecorino.                                                                                        

                                                       

                                      

                         

                                      

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0