Havrebollar med saffran.

 
 
100 g smör, rumsvarmt
1 dl Florsocker
0.5 dl Vatten
0.5 – 1 msk Vaniljsocker, efter smak
1 g Saffran, mortlar med 0.5 tsk strösocker
4-5 dl Havregryn
 
Garnering:
  pärlsocker, kokos eller strössel
 
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt saffran och vispa till en jämn smet.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.
Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Rulla smeten till 15 jämnstora bollar.
Häll upp t.ex. pärlsocker på ett fat, rulla bollarna i sockret.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0