Italiensk pastagratäng med broccoli och pancetta.


God pastagratäng som till stor del sköter sig själv i ugnen.
4 - 6 portioner.
 
500 g kokt pasta tex penne, fusilli eller penetti
500 g broccoli, bryt i mindre bitar
250 g mozzarella, skär i mindre kuber
200 g fontina ost eller annan smakrik ost tex prästost, skär i mindre bitar
300 g pancetta eller bacon, skär i mindre bitar
250 g ricotta
1 dl mjölk
olivolja
1 dl färsk riven parmesan ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin i 2 minuter och häll bort vattnet. Bryn pancettan i lite olivolja. Rör ut ricottan med mjölk, tillsätt salt och peppar. Koka pastan, men låt det vara cirka 2 minuter kvar av koktiden eftersom pastan ska in i ugnen och blir klar där. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i och varva pasta, broccoli, pancetta, mozarella och ost. Skeda över ricotta blandningen och ringla över lite olivolja. Strö på riven parmesanost. Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå i cirka 20 - 30 minuter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0