Sojamajonnäs.


Ytterligare en variant på majonnäs som vi gjorde till panco panerad torsk och grönsaker, men den passar utmärkt till kyckling och kött av olika slag. Utmärkt till sommarens grillning. Kom ihåg att alla ingredienser ska vara rumsvarma. Jag hörde nyligen en kock som sa att när man gör en majonnäs så ska det vara 1 dl olja till varje äggula och det är ett bra riktmärke. Jag gör den oftast utan mått.
 
4 personer.
 
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 msk japansk soja
½ tsk sesamolja
1 krm chiliflakes
 
Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Blanda till sist i resten av ingredienserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0