Päronpizza med stiltonost.

 
Pizza med karamelliserad lök, stiltonost och päron. Passar utmärkt som drinktilltugg eller på ett buffébord. Stilton osten går att byta ut mot någon annan ost som du tycker bättre om.
 
6 buffé portioner.
 
Pizzabotten. Gör en själv eller köp färdig.
 
KARAMELLISERAD LÖK:
6 strimlade gula lökar
3 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk flytande honung
 
TOPPING:
125 g stiltonost eller annan blåmögelost
1 stort päron, skär i tunna skivor
2 tsk olivolja
några rosmarinkvistar
 
Stek löken i olja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt socker och sänk värmen. Stek under omrörning 3 minuter. Vänd runt med honung och ta från värmen. Ugn 225 grader. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut löken och smula över osten. Toppa med päronskivor och ringla över olja. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.  Toppa med rosmarin och grädda ytterligare 3 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0