Tryffeltårta med choklad och saffran.

 
Jättegod kladdkaka som du kan göra utan saffran om du vill.
Cirka 10 bitar.
 
CHOKLADKAKA:
100 g smör
2 dl strösocker
4 st. ägg
200 g mörk choklad 70%
 
SAFFRANSTRYFFEL:
1 dl vispgrädde
½ paket saffran
200 g vit choklad
 
GARNERING:
75 g mörk choklad
40 g valnötter
 
CHOKLADKAKA: Ugn 200 grader. Smält smör i en kastrull. Ta bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen ner ifrån 15- 20 minuter.
Låt kallna.
SAFFRANSTRYFFEL: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladkakan och låt stelna.
GARNERING: Smält chokladen och doppa nötterna till hälften. Låt chokladen stelna och garnera sedan tårtan med dem. Förvara tårtan i kylen fram till servering.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0