Torsk med prosciutto.

1 stor näve basilikablad
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
havssalt
malen svartpeppar
4 stora filéer torsk eller kolja, ca 600 g
150 g prosciutto
Gremolata.
1 citron
2 klyftor vitlök
3 msk persilja
1 - 2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna på hälften och lägg i ugnsform tillsammans med basilikablad, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Lägg ut en skiva prosciutto på skärbrädan, lägg på en fiskfilé och linda in den i skinkan. Ta ut tomaterna ur ugnen, lägg på fisk- och prosciuttopaketen på tomaterna och baka vidare i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills fisken är tillagad. Gör gremolatan genom att riva, pressa eller hacka vitlöken fint och blanda med hackad persilja och citronskal. Tillsätt olja efter smak, smaka av med salt och peppar. Ta ut fisken och toppa med lite citronjuice och servera allt med gremolata.