Torsk med prosciutto.

 
Enkel torsk inlindad i prosciutto, serveras med ugnsbakade körsbärstomater och hemgjord gremolata.
4 portioner.
 
 
300 g  körsbärstomater på stjäl            

1   stor näve basilikablad           

4 msk  olivolja            

2 msk  balsamvinäger            

   havssalt            

   malen svartpeppar            

4   stora filéer torsk eller kolja, ca 600 g           

150 g  prosciutto

 

Gremolata.

1 citron  

2 klyftor vitlök

3 msk persilja

        1 - 2 msk olivolja     

                Sätt ugnen på 200 grader.                

                               Dela tomaterna på hälften och lägg i ugnsform tillsammans med basilikablad, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Lägg ut en skiva prosciutto på skärbrädan, lägg på en fiskfilé och linda in den i skinkan.  Ta ut tomaterna ur ugnen, lägg på fisk- och prosciuttopaketen på tomaterna och baka vidare i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills fisken är tillagad. Gör gremolatan genom att riva, pressa eller hacka vitlöken fint och blanda med hackad persilja och citronskal. Tillsätt olja efter smak, smaka av med salt och peppar.  Ta ut fisken och toppa med lite citronjuice och servera allt med gremolata.                                                 

                              

                                      

                               

                              

  

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0