Bruschetta med tomat- och olivröra.

8 körsbärstomater, skurna i små, små tärningar
Olivröra
2 sardellfiléer, inlagda i olja
2 tsk kapris
1 liten klyfta vitlök
1 tsk färsk timjan, repad
ca 4 msk olivolja
0,5 msk citron, färskpressad saft
1 nypa smulad peperoncino (chili)
Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt olivolja (ca 2 msk) droppvis. Rör om och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Skär körsbärtomaterna i små, små tärningar och salta dem lätt.
Skiva brödskivorna och pensla dem på båda sidor med olivolja (ca 2 msk), smaksatt med en nypa peperoncino. Lägg dem på en ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper, och rosta dem i övre delen av ugnen tills de fått lite färg. Pensla bröden med ytterligare lite olivolja, fördela tomattärningarna på bröden och lägg sedan på en sked olivröra. Toppa med basilikablad. För den som önskar, strö över lite grovmalen svartpeppar.