Frasig smördegstarte.

 
Parmaskinka, fikon och brieost är ett utmärkt alternativ att toppa med.
4 portioner.
 

Ingredienser

1 paket kyld smördeg, rektangulär (250 g)

1 paket färsk, späd broccoli eller sparris ca 200 gram

3 msk crème av soltorkade tomater eller pesto (färdigt på burk)

1 ask(ar) cocktailtomater, halverade

100 g ost, riven (välj din favoritsort)

2 msk pinjenötter

1 st ägg, till pensling

Valfritt efter gräddning:

ruccola eller babyspenat, serranoskinka, rökt lax i skivor, kronärtskocka

 

Sätt ugnen på 225°. Koka broccoli (eller sparris) någon minut i saltat vatten, häll av och lägg den på en handdduk för att torka lite.

Rulla ut degen på bakpapper, skär en kant på 3-4 cm, snitta ett mönster med lätt hand på kniven och pensla med ägg. Bred tomatcrème eller pesto över plattan, innanför det äggpenslade mönstret. Lägg på grönsaker, ost och pinjenötter.

Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen, tills degen är genomgräddad och färgen gyllene. Om du vill garnerar du nu med ruccola, skinka, lax eller färska örter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0