Knäckiga rabarberpajer.

Fyll lättbakade pajer med årets läckraste primör – rabarbern!
4 portioner.
Fyllning:
150 g rabarber
1–2 tsk strösocker
Topping:
75 g smör
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
1 ¼ dl havregryn
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm långa. Fördela dem i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Strö över lite socker.
2. Topping: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smörblandningen.
4. Fördela smeten över rabarbern i formarna. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.
5. Servera pajerna med glass, vaniljsås eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback