Riesenkolapaj.

 
Pajen görs i portionspajformar men gör en stor istället om du vill. (6 småformar, 10 cm i diameter)
 
Choklad mördeg:
100 g smör
0,5 dl socker
3,75 dl mjöl
2 msk kakao
 
Arbeta ihop allt till en deg.
Ställ kallt en stund.
Värm ugnen till 175 grader.
Kavla ut degen och fyll dina pajformar.
Grädda ca 10 minuter.
 
Fyllning:
20 st. Riesen kolor
100 g mörk choklad
0,5 dl mjölk
 
Smält ihop allt till fyllningen över vattenbad eller under omrörning i gryta.
Häll Fyllningen i formarna och grädda ytterligare 10 minuter.Servera med grädde, vaniljglass, färska bär eller varför inte lite av varje...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0