Svamptoast med dillsmör och sidfläsk.

Dill och svamp är lite otippat en lysande kombo.
4 portioner.
Dillsmör:
1 dl hackad dill
25 g rumsvarmt smör
1 citron, rivet skal
flingsalt
Pålägg:
cirka 300 g svamp
1 liten rödlök (finhackad)
smör
flingsalt
nymalen svartpeppar
75 g rökt sidfläsk, tärnat
Smörgås:
4 skivor vitt bröd
1 dl riven västerbottensost
Rensa svampen, dela i bitar och fräs med rödlök i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Stek fläsket på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.
Rör ihop dill, smör, citronskal och lite salt. Blanda försiktigt ihop svamp, fläsk och dillsmör.
Fördela blandningen ovanpå fyra kantskurna rostade brödskivor. Strö över ost och ställ in under grillelementet i ugnen tills osten fått färg. Passa!
Kommentarer
Trackback