Varm getost med färska fikon.
Ett gammalt recept som jag gjorde ofta för ett antal år sedan. Det passar både som förrätt och dessert. Godare än det ser ut på bilden. Om du inte får tag på färska fikon så går det bra med konserverade.
4 portioner.
4 tjocka skivor getost
4 skivor franska
4 färska fikon
1 kvist rosmarin
1 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
Ugn 200 grader. Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen i 5 minuter. Börja med såsen: Smält sockret i en stekpanna. Dela fikonen på hälften och lägg ned dem i det smälta sockret. Häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarinen. Vänd fikonen i såsen, häll på resten av vinet och låt det hela småputtra några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och singla till sist på lite av såsen.
Kommentarer
Trackback