Kryddiga fisktacos med plommonsalsa.

cirka 10 plommon, urkärnade, hacka
400 g torskfilé (eller annan fiskfilé),
1 tsk chilipulver (beroende på styrka)
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk malen koriander
1 tsk oregano
1/2 tsk salt + extra
1/2 tsk nymalen peppar
3 dl finstrimlad spets- eller vitkål
1 lime
färsk koriander, grovhackad
1 röd knipplök, finskuren
1 chili, finskuren
cirka 1 msk socker
tacoskal eller tortillas
Klappa fisken torr med hushållspapper.
Blanda chilipulver, spiskummin, paprikapulver, koriander, oregano, 1/2 tsk salt och peppar.
Klappa in blandningen på båda sidor av fiskfiléerna.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Kör in i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller till dess att fisken har vitnat och börjar skiva sig.
Gör resten under tiden: Krama kålen med händerna, pressa över lime.
Tillsätt koriander och lite salt.
Hacka plommon och blanda med lök och chili.
Smaka av med socker (anpassa efter hur pass söta plommonen är).
Värm tacoskal eller tortillas enligt anvisningarna på paketet.
Bryt fisken i bitar.
Bottna tacos eller tortillas med din coleslaw, skeda över plommonsalsa och toppa med koriander.