Lax - och skaldjursgryta med saffran.

4 portioner.
1 finhackad gul lök
1 paket saffran
1 msk smör
2 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
3 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
400 g laxfilé
200 g broccoli eller blomkål
200 g skalade räkor
100 g frysta, tinade musslor
salt
1 dl finhackad dill
Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.
Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.
Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.
Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.
Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.
Kommentarer
Trackback