Chili med mörk choklad, vitlöksyoghurt och ris.


En variant på långkok som är gjord med nötfärs och går mycket snabbare att göra om du har ont om tid. Vill du ha rökigare smak kan du krydda med chipotlechili.
 
4 portioner.
 
500 g nötfärs
2 gula lökar, hacka
3 + 1 vitlöksklyftor, hacka 3 och pressa 1
2 msk tomatpure
½ msk mald spiskummin
2 tsk oregano
1 tsk chilipulver
1 burk krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk sambal oelek
3 dl ris
2 paprikor i olika färger, strimlas
1 burk stora vita bönor
25 g mörk choklad
2 dl turkisk yoghurt
salt & socker
 
Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano och chilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Koka riset. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Riv chokladen och rör ned i grytan. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0