Currypanerad stekt spätta.

I det här receptet är majonnäsen utbytt till kvarg.
4 portioner.
600 g rödspättafiléer
1 kilo potatis
1 burk pickles, cirka 390 g
½ kruka dill
250 g kvarg 10%
1 dl ströbröd eller pancos ( japanskt ströbröd )
2 tsk curry
1 ägg
smör
½ gurka, skala, kärna ur och skiva
1 äpple, skär i klyftor
1 förpackning gröna ärtor
salt & peppar
vitvinsvinäger
Koka potatisen. Låt picklesen rinna av och hacka den i mindre bitar. Blanda pickles, dill, kvarg, salt och peppar till en kall sås. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbröds blandningen. Stek fisken i smör 3 minuter på varje sida. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Blanda ärtor, gurka, äpple. 1 msk vinäger, 1 msk smör, salt & peppar.
Kommentarer
Trackback