Fiskbiffar med potatispure, ärtor och tomatsallad.

Servera den frasiga fiskbiffen nystekt.
4 portioner.
600 g sejfilé, skär i små bitar
1 kg mjölig potatis, skala och koka
1 kruka dill
1 dl + 1 dl vispgrädde
1 msk smör
3 dl mjölk
250 g frysta gröna ärtor
ströbröd eller pancos
salt & peppar
SALLAD:
2 morötter, grov riv
35 g rucola
250 g blandade tomater, grov hacka
dressing
Mixa fisk, 1 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en grov smet. Blanda i dillen. Forma färsen till 8 biffar. Vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i smör på medelvärme i en stekpanna 4 - 5 minuter på varje sida. Stöt eller mosa potatisen. Tillsätt 1 dl grädde, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Koka ärtorna. Blanda ihop salladen och häll på en god dressing.
Kommentarer
Trackback