Mild tomatsoppa med fyllda tortellini och bruschetta.


Bruschetta gör vardagssoppan lite fest fin. Lök och tomathacket ska vara på brödet , men går också att toppa soppan med.
4 portioner.
 
1 förpackning färsk tortellini med ricotta eller spenat
2 hönsbuljongtärningar
100 g naturell färskost
5 dl tomatsoppa
1 liten baguette
1 rödlök, finhacka
3 tomater, finhacka
½ kruka gräslök
salt & peppar
 
Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningarna och lägg i tortellinin, sjud enligt anvisning på paketet. Rör ut osten i lite av tomatsoppan. Blanda ned det och resten av tomatsoppan i buljongen. Värm och rör om försiktigt. Skär brödet i skivor och pensla med olja. Rosta eller grilla dem i ugnen. Blanda lök - och tomathacket med 1 msk olja, salt och peppar. Fördela blandningen på brödskivorna. Hacka gräslöken och strö över soppan och bruschettan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0