Nystekt torsk med krämig purjolök och sallad.

Salladen med tunt skivad fänkål är ett fräscht komplement. Om du vill kan du steka bacon och strö på fisken.
4 portioner.
600 g torskfilé, skär i större bitar
1 kilo potatis
1 purjolök, grovstrimla
2 dl crème fraiche
1 citron, saften
½ fänkålsstånd, skiva tunt
1 apelsin, ta bort skalet och skär skivor
1 röd lök, skiva tunt
70 g mangold eller annan sallad
salt & peppar
Koka potatisen mjuk och pressa den till mos. Fräs purjolöken i lite olja i 3 minuter. Tillsätt crème fraiche, ½ dl vatten, salt och peppar. Låt småkoka i 3 minuter. Halvera citronen och pressa ned 1 msk saft i purjolöken och den andra halvan klyftar du och har som tillbehör till torsken. Krydda fisken med salt & peppar. Stek fisken gyllenbrun i lite olja på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida. Blanda ihop fänkål, apelsinklyftor, lök, mangold, ½ msk olja, salt och peppar till en sallad. Lägg fisken på purjolöks röran och servera med potatismos och sallad.
Kommentarer
Trackback