Teriyakilax med gurksallad.

 
4 portioner.
 

3 dl  ris

500 g skinfri laxfilé

1 tsk  salt

2 dl  teriyakisås  eller  hoisinsås

2 msk  sesamfrön

Gurksallad:

0,5 dl ättiksprit 12 %

1 dl strösocker

1,5 dl vatten

½ gurka

1 knippe rädisor

 

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.  Sätt ugnen på 200°. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering.Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0