Teriyakilax med gurksallad.
4 portioner.
3 dl ris
500 g skinfri laxfilé
1 tsk salt
2 dl teriyakisås eller hoisinsås
2 msk sesamfrön
Gurksallad:
0,5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
½ gurka
1 knippe rädisor
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering.Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.
Kommentarer
Trackback