Ugnstekt torskfile med grönsaker och varm vinägrett.

En lättlagad torsk med inspiration av den sydfranska grönsaksgrytan ratatouille. Grönsaksfräset kan stekas några timmar i förväg.
4 portioner.
600 g torskfilé
3 dl ris
2 rödlökar, skiva
1 vitlöksklyfta, skiva
1 gul paprika, strimla
1 röd paprika, strimla
½ zucchini, halvera på längden, skär i tunna skivor
½ kruka gräslök
4 msk balsamvinäger
70 salladsmix
salt & peppar
Ugn 200 grader. Koka riset. Fräs grönsakerna i lite olja i 3 minuter. Salta och peppra. Blanda ned den finhackade gräslöken. Krydda fisken med salt & peppar. Vik ihop filéerna och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela grönsaksfräset på fisken. Ringla över balsamvinäger och lite olja. Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Trackback