Aubergine lasagne.

 
King solo vitlök är en lök som är hel och utan klyftor.

4 portioner.
 
1 kg aubergine
½ dl olivolja
salt & peppar
250 g mozzarellaost, skiva
100 g parmesanost, riv
 
Tomatsås:
1 kg mogna tomater, skär i tärningar
4 schalottenlökar, skiva
2 king solo vitlökar, skiva
2 msk olivolja
1 kruka basilika, strimla
5 kvistar timjan, hacka
salt & peppar
 
Ugn 200 grader. Skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor på längden. Blanda skivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 25 minuter. Ta ut dem och höj ugnen till 250 grader.
Sås: Fräs lök och vitlök i olja tills den har mjuknat. Blanda i tomaterna och låt koka utan lock i 20 minuter.  Blanda i örterna och krydda. Varva aubergine, tomatsås och de båda ostsorterna i en ugnsfast form. Översta lagret ska vara tomatsås och parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i 15 minuter. Servera med en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0