Krämig dillpotatis med lax.

 
 En gratängform med allt-i-ett! Smidigare kan det knappast bli.
 
4 portioner.
 

4 laxfiléer

8 potatisar

5 dl creme fraiche

½ pressad citron

1 knippe dill

Citronpeppar

salt & peppar

 

Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Koka den i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och lägg potatisen i en ugnsfast form. Rör ihop ingredienserna till såsen och slå över potatisen. Blanda väl. Lägg över laxfiléerna. Här har jag skurit dom i lite smalare bitar. Krydda med citronpeppar. In i ugnen ca 25 minuter i 175 grader.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0