Oreo kladdkaka.


175 g smör
2½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
100 g mörk choklad, hacka
1 paket oreo kakor
 

Garnering: florsocker

 

 Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner strösocker, sirap, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet. Blanda i chokladen.

 Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.

 Dela kakorna på mitten med en vass kniv.

 Stick ner kakhalvorna i smeten med den skurna sidan upp.

 Grädda kakan mitt i ugnen i 23–28 min, tills den är lagom kladdig. Pudra ev. över lite florsocker. Servera gärna med en klick vispgrädde.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0