Wraps med citronbakad lax.

 
Rika och mustiga smaker i en wrap sitter fint på fredagkvällen. Förbered allt, ställ fram och låt gästerna bygga sina egna strutar.
 
4 portioner.
 

Lax

600g skinn - och benfri laxfilé i bit

rivet skal av 1 citron

2 msk rapsolja

salt

140 g tärnad eller strimlad bacon

Spetskål

300-400g spetskål

1 liten rödlök

3 msk smör

salt

3 - 5 krm malen kummin

 

Aioli

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

1 msk pressad citronsaft

2 dl rapsolja

2 pressade vitlöksklyftor

salt & peppar

 

Severing

8st tortillabröd

60 - 80 g babyspenat

 

Börja med aiolin. Vispa äggulorna med senap och citronsaft. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa rejält så det inte skär sig. Tillsätt vitlök, smaka av med salt och peppar och ställ svalt.

 Kål: Ansa kålen och skär den i bitar, skala och finhacka rödlöken. Fräs allt i smör så det får lite färg och mjuknar. Smaka av med salt och kummin.

 Bryn bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

 Lax: Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Blanda rivet citronskal med oljan och pensla laxen, salta. Baka i ugnen 3-4 min.

 Servering: Lägg tortillas på tallrik, bottna med spenat. Fördela kålröran, lägg på lax, smula över bacon och toppa med aioli.

Rulla ihop och hugg in!

 

Dryckestips;

2014 Brochet Réserve Sauvignon Blanc, Frankrike, ekovin Nr 78967, 99 kr

eller

2014 A Christmann Riesling, Tyskland, ekovin Nr 5882, 129 kr

Alkoholfritt:

Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike Nr 1990, 39 kr, ekologiskt

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0