Wraps med citronbakad lax.

Lax
600g skinn - och benfri laxfilé i bit
rivet skal av 1 citron
2 msk rapsolja
salt
140 g tärnad eller strimlad bacon
Spetskål
300-400g spetskål
1 liten rödlök
3 msk smör
salt
3 - 5 krm malen kummin
Aioli
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
2 dl rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
Severing
8st tortillabröd
60 - 80 g babyspenat
Börja med aiolin. Vispa äggulorna med senap och citronsaft. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa rejält så det inte skär sig. Tillsätt vitlök, smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
Kål: Ansa kålen och skär den i bitar, skala och finhacka rödlöken. Fräs allt i smör så det får lite färg och mjuknar. Smaka av med salt och kummin.
Bryn bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
Lax: Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Blanda rivet citronskal med oljan och pensla laxen, salta. Baka i ugnen 3-4 min.
Servering: Lägg tortillas på tallrik, bottna med spenat. Fördela kålröran, lägg på lax, smula över bacon och toppa med aioli.
Rulla ihop och hugg in!
Dryckestips;
2014 Brochet Réserve Sauvignon Blanc, Frankrike, ekovin Nr 78967, 99 kr
eller
2014 A Christmann Riesling, Tyskland, ekovin Nr 5882, 129 kr
Alkoholfritt:
Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike Nr 1990, 39 kr, ekologiskt