Kantarell- och västerbottenspaj.

 
Kantarellpaj fylld med ljuvlig svamp, smakrik västerbottensost och squash.
 
4 - 6 portioner.
 
Pajbotten:
 3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
 
Fyllning:
3 dl kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 liten squash
salt och peppar
3 ägg
3 dl grädde
150 g riven västerbottensost
 
Topping:

 3 dl kantareller smör 1 dl hackad persilja

Ugn 225°

 Mixa samman ingredienserna till pajdegen, tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 min.

 Fyllning: Ansa kantarellerna och hacka schalottenlöken. Stek i smöret. Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra. Lägg fyllningen i pajskalet.

Vispa ägg, grädde och västerbottensost och häll det över fyllningen. Grädda i ca 30 min tills pajen fått fin färg och stannat.

Topping: Stek kantarellerna i smör och strö dem över pajen. Strö över hackad persilja.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0