Kantarell- och västerbottenspaj.
Kantarellpaj fylld med ljuvlig svamp, smakrik västerbottensost och squash.
4 - 6 portioner.
Pajbotten:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
3 dl kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 liten squash
salt och peppar
3 ägg
3 dl grädde
150 g riven västerbottensost
3 dl kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 liten squash
salt och peppar
3 ägg
3 dl grädde
150 g riven västerbottensost
Topping:
3 dl kantareller smör 1 dl hackad persilja
Ugn 225°
Mixa samman ingredienserna till pajdegen, tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 min.
Fyllning: Ansa kantarellerna och hacka schalottenlöken. Stek i smöret. Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra. Lägg fyllningen i pajskalet.
Vispa ägg, grädde och västerbottensost och häll det över fyllningen. Grädda i ca 30 min tills pajen fått fin färg och stannat.
Topping: Stek kantarellerna i smör och strö dem över pajen. Strö över hackad persilja.
Kommentarer
Trackback