Kladdkaka med mjölkchokladkräm.
Kladdkaka med ljuvlig chokladkräm och serveras med bär, blir nästan en tårta.
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Garnering:
2½ dl vispgrädde (1+1½)
100 g mjölkchoklad
nektarinklyftor
ca 150 g blandade bär
2½ dl vispgrädde (1+1½)
100 g mjölkchoklad
nektarinklyftor
ca 150 g blandade bär
Ugn 175 grader.
Gör så här
Smält smöret. Ta från värmen. Vispa samman ägg och socker. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min. Låt svalna.
Garnering: Låt 1 dl av grädden koka upp. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över den heta grädden. Rör om tills chokladen smält och det blivit en slät blandning. Låt svalna. Vispa resten av grädden tillsammans med chokladgrädden. Bred den på kakan och garnera med nektarinklyftor och bär.
Kommentarer
Trackback