Kladdkaka med mjölkchokladkräm.

 
Kladdkaka med ljuvlig chokladkräm och serveras med bär, blir nästan en tårta.
 
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
Garnering:
2½ dl vispgrädde (1+1½)
100 g mjölkchoklad
nektarinklyftor
ca 150 g blandade bär
 
Ugn 175 grader.
 

Gör så här

 Smält smöret. Ta från värmen. Vispa samman ägg och socker. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret.

 Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 18–20 min. Låt svalna.

 Garnering: Låt 1 dl av grädden koka upp. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över den heta grädden. Rör om tills chokladen smält och det blivit en slät blandning. Låt svalna. Vispa resten av grädden tillsammans med chokladgrädden. Bred den på kakan och garnera med nektarinklyftor och bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0