Rice krispies kaka med jordgubbar.
![](https://cdn2.cdnme.se/3938116/8-3/rice_krispies1_57349a012a6b22bcd1bdd872.jpg)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper lika stort som botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg det i botten och smörj kanterna.
2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör det till en jämn kräm.
3. Vispa i äggen, ett i taget, till en slät och blank smet. Blanda ihop vetemjöl, strö- och vaniljsocker och vänd ner det i smeten.
4. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. Lossa kakan från formen genom att dra en kniv runt kanten. Låt kakan kallna.
6. Topping: Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad.
7. Vänd ner Rice Krispies i smeten. Täck kakan med toppingen, tryck till om det behövs för att den ska fästa.
8. Ställ kakan svalt och låt toppingen stelna. Pudra kakan med florsocker vid servering och garnera med jordgubbar.