Rice krispies kaka med jordgubbar.

 
En krispig lättbakad kaka som får somrig garnering med färska jordgubbar.
 
8 - 10 bitar.
 
150 g mörk choklad 50 %
125 g smör
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Topping:
150 g mörk eller ljus choklad
50 g smör
1 msk ljus sirap
50 g rice krispies
 
Garnering:
färska jordgubbar
florsocker
 

 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåts­papper lika stort som botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg det i botten och smörj kanterna.

2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör det till en jämn kräm.

3. Vispa i äggen, ett i taget, till en slät och blank smet. Blanda ihop vetemjöl, strö- och vaniljsocker och vänd ner det i smeten.

4. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.

5. Lossa kakan från formen genom att dra en kniv runt kanten. Låt kakan kallna.

6. Topping: Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad.

7. Vänd ner Rice Krispies i smeten. Täck kakan med toppingen, tryck till om det behövs för att den ska fästa.

8. Ställ kakan svalt och låt toppingen stelna. Pudra kakan med florsocker vid servering och garnera  med jordgubbar.

 
 
 

 

 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0